Over ons

Over ons

Stahlhofer elektricien Amsterdam, Laapaal plaatsen, onderhoud noodverlichting, groepenkasten, nen3140 keuring

De Firma Stahlhöfer werd al opgericht in 1930 en is altijd tot het uiterste gegaan bij het leveren van project op schema en binnen budget. Wij werken in de commerciële en industriële sectoren en onze expertise word gebruikt op vele soorten elektrotechnische projecten, variërend van kantoor verbouwingen tot nieuwbouw projecten, waarin verlichting, stroom, datakabel management en klimaat regeling systemen op efficiënte wijzen worden toegepast. Tevens bieden wij elektrische installatie-en onderhoudsdiensten aan en werken wij zowel voor kleine bedrijven als voor grote multinationals. We proberen zo weinig mogelijk impact op het milieu te veroorzaken met onze werkzaamheden en een “groen” beleid te voeren en een lage CO-uitstoot te bevorderen. Als onderdeel van deze bevorderingen gebruiken wij energie-efficiënte apparatuur, van laag wattage verlichting tot automatisch geschakelde stroomtoevoer, om ervoor te zorgen dat onze klanten een minimaal stroomverbruik genereren. Door de initiële ontwerp procedure en de controlesystemen zorgen wij dat de efficiëntie van de energie wordt gemaximaliseerd.

Geschiedenis

Johan Julian Stahlhöfer (1893-1967) is als monteur begonnen bij de firma Groeneveld Rumpol tot dat deze firma in 1930 failliet is gegaan (later doorgestart als GTI Groenpol). De heren Stahlhöfer en Smith beide dus afkomstig van Groeneveld Rumpol zijn na het faillissement samen op de Amstelkade 16 als installateur gestart. In 1930 zijn ze verhuisd naar de Pieter Aetszstraat 63 waar zij officieel zijn begonnen als Elektro Technisch Bureau voor de uitvoering van werkzaamheden voor aannemers (villa bouw) en welgestelde particulieren. Vanaf 1932 is de heer Smith uitgetreden en is de heer Stahlhöfer als Elektro Technisch Bureau Stahlhöfer verder gegaan. In 1937 werd het verplicht om als bedrijf ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Op dat moment waren er 10 monteurs in dienst. In de periode 1940 tot 1945 is er voor zover het mogelijk was doorgewerkt, o.a. met het fabriceren van “wonder kacheltjes” en het uitvoeren van reparatie werkzaamheden. In december 1956 is de heer Jaques Zoetelief begonnen als vakantie kracht en is in 1957 in vaste dienst gekomen. In 1963 werd Stahlhöfer overgenomen door de heren Jaques Zoetelief en Christiaan Wilhelm en hadden op dat moment nog maar één monteur in dienst. Door de slecht economische tijden is men toen voor o.a. het voormalig GEB Amsterdam begonnen met het verwisselen van oude penningen meters voor Kwh-meters zoals wij die van hedendaags nog kennen. Deze werkzaamheden groeide uit met een omvang die meer dan 6 jaar heeft geduurd voor meerdere monteurs. In de jaren ’70 toen het economisch beter ging is er voor diverse aannemers gewerkt welke veel winkel verbouwingen uitvoerde voor o.a. Blokker, Claudia Sträter en winkels in de Kalvertraat. Maar ook voor opdrachtgevers zoals Publieken Werken, Coffex (later Douwe Egberts) werden werkzaamheden uitgevoerd. In 1973 is de firma van een commanditair vennootschap omgezet in een Besloten Vennootschap met als enige aandeelhouders de heren Wilhelm en Zoetelief.

Vanaf 1 maart 1992 is de heer Zoetelief met vervroegd pensioen gegaan en is Jeffrey Visser in dienst gekomen als directeur en heeft daarbij de 50% van de aandelen overgenomen van de heer Zoetelief. Op het moment van overname waren er nog twee monteurs in dienst. Na 3 jaar is ook de heer Wilhelm terug getreden en is op 65 jarige leeftijd met pensioen gegaan en heeft daarbij de resterende aandelen verkocht aan de heer Visser. Alle bestaande relaties hebben hun vertrouwen gegeven aan de nieuwe ondernemer en deze heeft kans gezien het aantal debiteur in de loop der jaren te kunnen uitbreiden. Het pand in de Pieter Aertszstraat is verruild voor een modern pand op het industrie terrein Amstel Businesspark waar men te heden dagen nog zit. De ingeslagen weg tot modernisering heeft tevens geleid om de processen in het bedrijf te willen verbeteren, door invoering van een kwaliteit systeem als VCA certificering verwachten wij ons te kunnen onderscheiden van de zogenaamde klussenbedrijven en onbekende derden.

 

020-4689550
info@stahlhofer.nl